Murat Boz Kimdir? Murat Boz Biyografisi
Resmi gerçek boyutunda görmek için tıklayın.

Resmin ismi:  murat-boz.jpg 
Görüntüleme: 2 
Büyüklüğü:  57,0 KB (Kilobyte) 
ID: 42572
MURAT BOZ (1980 - )

Murat Boz 7 Mart 1980 yılında Zonguldak Ereğli'de dünyaya geldi. 1996 yılında İstanbul'a gelmiştir. Murat Boz burada Güzel Sanatlar Lisesi eğitimi aldı. Aynı dönemde Atatürk Kültür Merkezi ve Cemal Reşit Rey'de vokalist olarak görev yaptı.

1999 yılında milliyet gazetesinin düzenlediği liseler arası müzik yarışmasında birinci oldu. Aynı sene Murat Boz, Bilgi Üniversitesi Caz Vokal Bölümü'nü kazandı. Ayrıca Murat Boz 2003 senesinden bu yana İstanbul Teknik Üniversitesi'nde Türk Müziği Devlet Konservatuarı Temel Bilimler Bölümünde eğitimine devam etmektedir. Aldığı ve hala da almakta olduğu bu eğitimlere bakacak olursak Murat Boz'un müzik eğitimi almış şarkıcılardan olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz.

Murat Boz müzik kariyerine Tarkan, Nilüfer, Nazan Öncel gibi Türk pop müziğinin büyük isimlerinin vokalistliğini yaparak başladı. Bu isimlerin yanında Nil Karaibrahimgil, Burcu Güneş ve Hande Yener gibi isimlerin sahne performansları ve albüm çalışmalarında yer almıştır. Vokal ve albüm çalışmalarının yanı sıra Murat Boz birçok markanın reklam müziğine imzasını atmıştır. Murat Boz'un ilk solo çalışmasını 16 Temmuz 2006 tarihinde piyasaya çıkan "Aşkı Bulamam" adlı single oldu.

25 Ocak 2006 tarihinde "Maximum" adını taşıyan ilk albümü müzik severlerle buluştu. Albümden önce çıkardığı single ile müzik çevrelerinin dikkatini çeken Murat Boz müzik severlerden de tam not almayı başardı. Bu albümünü ilk video klibi albümle aynı adı taşıyan Maximum şarkısına çekildi. Bu klibin yönetmenliğini Murat Küçük üstlendi. 23 temmuz 2007'de Püf isimli şarkıya albümün ikinci klibi çekildi. Murat Boz Maximum albümü ile Altın Kelebek ve IFA ödüllerini almayı başardı.

2008 yılında ise ikinci single çalışması olan "Uçurum" müzik severlerin beğenisine sunuldu. Soner Sarıkabadayı eseri olan bu şarkı yılın en iyi şarkısı seçilmekle birlikte birçok ülkede aranjman olarak kullanıldı.

Murat Boz en son albüm çalışmasını 6 Ocak 2009 tarihinde çıkarmıştır. Bu albümden sonra ise Hayat Sana Güzel isimli şarkının üç farklı versiyonu ile bir maxi single çıkarmıştır. Murat Boz Türk popunun en önemli ve en popüler isimlerinden biri olmayı başarmış durumdadır. Şu an ise Acun Medya projesi olan O Ses Türkiye isimli programda juri üyeliği koltuğunda oturmaktadır.

Kaynak: Keyfi Müzik