Merhabalar, yakın zamanda bir midi controller klavye almayı planlıyorum ve kullanmakta olduğum diğer M-Audio ürünlerinin kalitesinden çok memnun olduğum için tercihim yine M-Audio'nun midi controller serisinden Keyrig 49 veya Oxygen 49 ürünleri yönünde.
Asıl olarak gitar, bas ve davul çalıyorum fakat kendi projelerimi yaparken, uygulama ve besteleme kısımlarında VST enstrumanlar ile çalışırken bir midi keyboard'un eksikliğini hissediyorum. Keyboard konusunda pek bir deneyimim yok çok eskiden küçük bir klavyem vardı o kadar.
Oxygen 49 ve Keyrig 49 arasında kalmamın sebebi Oxygen'deki ekstra midi kontrol düğmeleri. Ben daha çok progressive rock, akustik, jazz ve klasik tarzda müzikler üretiyorum. Açıkçası midi kontrol düğmeleri özellikle akustik yaylı VST programlarında enstrumana akustik hissini vermek için kullanılabilir diye düşünüyorum. (pitch, phase vb..)
Keyrig 49'da midi kontrol tuşlarının azlığı beni düşündürdü açıkçası. Fakat Keyrig 49'un fiyatı ve dış görünüşü bana daha cazip geldi.
Elektronik tarzda müzik yapmadığım için ekstra midi tuşlarını pek fazla kullanacağımı sanmıyorum. Ama açıkçası tam olarak emin olamıyorum.
Bu iki ürünün tuş hissi ve özellikleri doğrultusunda bana hangi ürünü önerebilirsiniz bunu öğrenmek istiyorum. Şimdiden teşekkürler.