Selamlar Nihayet 8 yıllık bir müzik geçmişi ve araştırmalardan sonra kendimi kendime kanıtlayıp öz güven kazanıp bir home studyo kurmaya karar verdim.

özellikler ve yapacaklarım.
öncelikle rap/hip hop tarzı müzik üreteceğim.
şu an da elimde 2,80 sanal çift çekirdek ve 2 gb ram ve 160 gb sata harddiskten oluşan bir pc sistemi var.
studio kuracağım oda 20 m2 ve 1,5 metre uzunluğunda ve 1,5 metre genişliğinde ve 2 metre yüksekliğinde izolasyonlu bir ses (vokal için) kabini yaptıracağım.
professional yada yarı professional bir kalite istiyorum.
ses kartı olarak aklımda m audio fasttrack pro ve edirol(cakewalk) ua25 ex ses kartı var.
kondansatör Mikrofon kullanacağım ve büyük ihtimal m audio nova veya rode nt1a olacak.
referans monitörü olarak Yamaha hs50m kullanmayı düşünüyorum.
sadece fl studio tarzı dijital müzik programlarından yapacağım alt yapıları kullanarak(alt yapılar için midi klavye kullanabilirim) vokal kayıtlar alıp miksaj yapıp müzik üretmek istiyorum(alacağım herşeyin sıfır olamsını istiyorum)
sorularım :
1.aklımda ki ekipmanlar pc özellikleriyle uyumlumudur?
2.referans monitörü için ayrıyetten mikser amfi veya herhangi bir şey gerekir mi gerekirse neler?
3.ses kartlarından hangisini önerirsiniz? ve neden? (ua25 ex şu anda zuhal müzik sitesinde gözükmüyor galiba satışını durdurmuşlar açıkcası başka bir yerden de almak istemiyorum ve ayrıca ua25 ex benim sitediğim özelliklere biraz daha fazla uyuyor gibi yani daha fazla özelliği var)
4.ve bu kartlardan herhangi birini veya ikisini kullanan var mı yorum yapabilirler mi?
5.bu kartlar arasında nedense bir seçim yapamadım ikiside 24 bit 96 khz ve +48phantom power ama muhakkak bir seçim yapmalıyım sizerinde yardımıyla.
6.referans monitörü için galiba iki çıkış gerekiyormuş r/l olarak (yanlışım varsa düzeltin) doğrumudur?
7.bu monitörleri yalıtımsız ve 20m2 bir oda da kullanmayı düşünüyorum iyi sonuçlar verir mi? (odaya yalıtım yapmam imkansız gibi o yüzden Yamaha hs50m olmaz diyorsanız başka önerileriniz varmı?)
8.Mikrofon olarak rode nt1a daha kaliteli gözüküyor sizce iyimidir ekipmanlarla ses kartıyla uyumlumudur?
9.vokal kaydı alırken hem bir kulaklık çıkışıyla vokalist alt yapıyı duyacak hem de aynı anda prodüksyonu yapan kişi hem vokal kaydını hem de alt yapıyı referans monitörü üzerinden duyacak bu kartlarla mümkün müdür?
10.aynı anda en fazla bir kanal kaydı yapacağım (yani birinci kanal vokal girip bitirdim daha sonra 2. ve 3. falan girecem toplamda en fazla 5-6 record kanalı olacak.) herhangi bir gecikme yada dip ses olurmu? (elektirik toprak hatlı)
11.bütçem 2500 tl ve 3000 tl arası. tüm yorum öneri tavsiye ve sorulara açığım lütfen yardımcı olun.

herkese kolay gelsin.