Selamlar,

Forumdaki ilk mesajım bu konuya nasip oldu. Umarım konuyu da doğru yere açmışımdır. 3000 tl bütçem var ve Rap müzik için vokal kayıt edebileceğim ekipmanlar almak istiyorum. Forumda 1-2 gündür bayağı konu inceledim eminim siz de bu tür sorulardan sıkılmışsınızdır fakat araştırdıkça özellikle ses kartı konusunda kafam biraz karıştı. Öncelikle araştırma sonunda düşündüğüm ekipmanlardan bir söz edeyim;

Mikrofon: Rode Nt2-A
Ses Kartı: Roland UA-55 Quad-Capture veya Focusrite Scarlett 2i2
Mikrofon Ayaklığı: Spekon TYM-53BL
Midi klavye: M-Audio Keystation 49

Ses kartı olarak Roland Quad Capture UA-55 düşünüyorum ama Focusrite Scarlett 2i2 de çok met ediliyor. Sadece vokal kaydı yapacağım ve ilk aşamada pre-amp almayı düşünmüyorum. Roland ile Focusrite arasında neredeyse iki katı fiyat fark var. Pre-amp kalitesiyle vs. Roland'ı almak bu farka değer mi? Ayrıca stüdyo monitörü almak gerektiğinin farkındayım fakat ilk aşamada elimdeki parayı ana ekipmanlara ayırıp ilerleyen dönemlerde monitör olayını maddi duruma göre düşüneceğim çünkü aksi halde eldeki paranın yarısı monitöre gidecek.

Müzik yapmakla da uğraştığım için midi klavye de alacağım çünkü eksikliğini çok hissediyorum ve bu modeli denedim çok hoşuma gitti. Bir - iki modeli daha inceledim ama keystation'ın verdiği hissiyat daha çok hoşuma gittiği için bu modelde karar kıldım.

Tavsiyelerinizi beklemekteyim