Arkadaşlar Şimdi Size Korg Pa800 de Ram Yanma Konusunu Tam Olarak Anlatacağım


Öncelikle aşağıda yazılanları klavyede denemeyin

Pa800 klavyemizi nand formatlıyoruz ve Pa800_os_res_v201.pkg dosyasını yüklüyoruz. sonra klavyemizin rec bölümüne geliyoruz ve 1-2-3-4 olmak üzere vars. lara rtimleri yazıyoruz alt yapısız olarak. sonra rec bölümünden çıkmadan editten copy stil bölümüne geçiyoruz ve başka rtimden bass ları kopyalıyoruz bu işlemide yaptıktan sonra master volume -balance ve assıgnable slider sürgülerini yukarı aşağı oynatıyoruz ve start tuşuna basıp kayıt mezuromu geçene kadar rec yapıyoruz. sonra rtimimizi kaydedip. yeni bir style yazmak için tekrar rec bölümüne geliyoruz. işte bundan sonra ram yakma olayımız başlıyor. rec de sadece 1 ci vars .a 1 rtim yazıyoruz ve önceki yazdığımız rtimin baslarını copy stylden şimdiki yazdığımız basslara kopyalıyoruz. rtimimizi saveledikten sonra ram yanmış olacaktır.

ram yanmasının setlerle alaksı var fakat bu setlerdeki samplerlarla ilgili değil sadece ram in içine yüklediğimiz kitlerle yazılan rtimlerin başka rtimleri kopyalarken oluşan effect sorunu. yani bu sorun kesinlikle firmaya aittir.

çünki işlem yapması gereken sistemler doğru çalışmamaktadır.

size çok basit bir örnek daha veriyorum.

başka bir setten klavyenize ses yükleyeceksiniz. sizin klavyenizde kullandığınız set (a) set olsun klavyenize almak istediğiniz sesin bulunduğu sette (b) set olsun : (b) seti usb içerine alıyorusunuz ve klavyenize takıyorsunuz. sonra sesi klavyenize yüklüyorsunuz birde bakıyorsunuzki. fx ayarları (b) setteki gibi değil eksik. bunun sebebi üretimde kaynaklanan hatalardan oluyor.

şimdi bana diceksinizki dtl bize : klavyenin kendi üzerinde yapılan setlerde ram yanmaz. buna cevap verecek olursak yukarıda ilk yazdıklarım bunu tamamen yalanlıyor. ikinci olarakta madem klavyenin üzerinde yapılan setler ram yakmıyo peki neden setler bütün olarak değilde parça şeklinde içerisinden ses rtim sound kopyalanmak üzere hazırlanmış bir sayfa menüsü var.

aslında daha çok anlatacaklarım var fakat bayram öncesi ram yandı aslında bunları anlatmam doğru olmadı çünki ram yeni yandı dtl ile görüşmedim henüz bunu aslında dtl ile görüştükten sonra size anlatcaktım fakat düşündümki klavyede olan bu hatalrın sistemden kaynaklandığını herkezin bilmesi gerektiğini söyleme ihtiyacı hissettim. herkeze iyi bayramlar