Selam arkadaslar,

yeni klavye alma hususunda yardiminiza ihtiyacim olacak. Ben kendi kabugumda müzikle ilgilenen, amatör ve klavye calmasini cok seven biriyim. Yanliz teknik konularda malesef üst düzey bilgiye sahib olmadigimdan problem yasamak istemiyorum. Bende eski bir Gem Wk 1 var ve okadar yaslandi ki, tuslar bile artik görevini tam olarak yerine getirmiyor. Zaten bende onu kisa bir süre önce cok ucuza almistim, denerim diyerek. Buarada icindeki ritimler cok hosuma gitti, yani hepsi dolu dolu, özellikle darbukasi. Ayrica yillar önce kendime Roland E 70 almistim ve teknik acidan okadar zorki hic bir zaman basarili olamadim ve zaten ona ritim bulmak neredeyse imkansiz.
Asil soruma gelmek istiyorum; Ben kendime en fazla 1200 € bir bütce ayirdim, yeni bir klavye icin. Yanliz illa bu miktarda olmasi gerekmiyor, yani daha ucuz olabilir, kullanilmis olabilir, cünkü belirttigim gibi zaten profesyonel biri deyilim. Demek istedigim, bir kac haftadir arastiriyorum ve baya bir kafam karisti, ileride pisman olmak istemiyorum. Cok alternatifler var, örnegin benim favorilerim
1. Gem Wk 8 (türk yada oriental versiyonu, onu bilemiyorum)
2. Korg Pa 500 (yine türk yada oriental versiyonu)
3. Kork Pa 600 QT
4. Korg Pa 50 yada 55
(5. Korg Pa 800 türkisch edition, yanliz bu cok pahali, ama illaki en kalitelisi budur derseniz, taksitle almayi düsünürüm)
6. Yada baska bir klavye tavsiyesinede acigim!

Bunlarin arasinda kafam karisti kaldi ve sizin fikrinizi almak istedim. Benim aradigim özellikler sunlar.
1. Sesler nekadar dogal olursa okadar güzel
2. Ritimler kaliteli darbuka esliginde olmali, yani dolu dolu ve basli
3. Yukarida belirttigim gibi teknik bilgiye sahib olmadigimdan, gerektiginde ses, ritim ve midi buradan indirebilme imkani, yani hangi klavyelere en cok malzeme bulma imkanim var
4. Cogu klavyelerde türk yada oriental versiyonu denilyor (örnek Kork pa 500 de oldugu gibi). Yani ben oriental versiyonu alirsam, türk versiyonun icinde bulunan ses ve ritimleri yükliyebilirmiyim, cünkü arada baya bir fiyat farki var.

Bana bu konuda yardimci olursaniz, en azindan ufakta olsa bir yol gösterirseniz cok memnun olurum, buarda ben almanyada yasadigim icin, belki bana birkac adres tavsiyesinde bulunabilirsiniz.

Yardiminiz icin simdikten cok tessekkür ediyor ve bu uzun konuyu okuma sabri gösterdiginiz icin ayrica tessekürlerimi sunuyorum.

Sevgi v saygilar
Sait U.