Hepinize iyi çalışmalar diliyorum. Forumda çok yeniyim. Bir kusurum olursa şimdiden affımı rica ediyorum.


Öncelikle donanımım hakkında bilgi vereyim. Ses kartı olarak E-mu 0404 usb 2.0 kullanıyorum. Condenser mikrofonum Rode NT1-A. Bilgisayarım Intel i5-2500k, 3.30 ghz işlemci, 8GB Ram, işletim sistemi win7 - 32 bit. Cubase içerisinden Audio kanal açıp F4'e basarak input bölümüne mic. için mono input ekledim. Output olarak monitörlerimi gösterdim. En son, proje ekranına dönüp audio kanal üzerinde sol tarafta "mono in - stereo out" bölümlerini seçtim. Şimdi sıkıntılar şunlar.


1. Sabit ve trafiği değişmeyen bir hışırtı şeklinde dip ses alıyorum. Bu dip ses ancak gaini 5. kademeye kadar kıstığımda yok oluyor ancak bu sefer kendimim duyamadığım gibi, sinyal anormal zayıflıyor.
2. 48v phantom power açık ya da kapalı fark etmiyor, mikrofondan her şekilde ses geliyor. Sadece phantom'u kapattığımda küçük bir ses kesilmesi oluyor, sonra sanki hiç kapatmamışım gibi sinyal almaya devam ediyorum.
3. Elektrik hattımda topraklama yok. Bu yüzden e-mu ses kartının altındaki ground-lift seçeneklerini denememe rağmen dip hışırtıda bir değişme olmuyor.
4. Genel olarak sanki condenser değil de dynamic mikrofonmuş gibi ses kazancı az. Bırakın etraftaki her gürültüyü almayı, hassaslığı falan; dibine girip yüksek sesle konuşmadan kendimi zor duyuyorum. On kademeli gain düğmesini, sonda iki kademe kalıncaya kadar çevirip anca makul sinyal alıyorum fakat bunu yapınca hışırtı otomatik olarak ikiye, üçe katlanıyor. Ve bu hışırtı olduğu gibi kayda giriyor.
5. Bir de Mikrofon kablosunun mikrofona giren kısmındaki metal bölüme dokunduğumda bazen bir çıtlama sesi alıyorum.


Mikrofonu 48v desteği olan bir mikserde denedik, son derece hassas, parlak ve dip sessiz olduğunu kulaklarımla duydum. Arkasından Behringer B-2 Pro'yu aynı kabloya taktım, çok daha mat ve cılız geldi. Eve geldim, durum tersine döndü. Behringer hassas ve dip sessiz, rode ise yukarıda anlattığım gibiydi.


Yardımcı olursanız beni çok mutlu edersiniz. Nerde neyi yanlış yaptığımı ya da neyin eksik olduğunu anlayamıyorum. Yardımlarınızı bekliyor, iyi çalışmalar diliyorum.


Saygılarımla.


Fatih DOĞAN